Aanbevolen digitale bronnen

Er bestaan verschillende computerprogramma’s om familiestambomen te beheren.  Sommigen zijn gratis met beperkingen, anderen betalend met alles er op en er aan.  Sommige betalende functies helpen om ongepubliceerde documenten te traceren met o.m. uitbreiding naar DNA materiaal; deze en andere informatie kunnen gemakkelijk tot honderden euros oplopen.

De 5 volgende websites zijn in het algemeen de meest gebruikte tools voor genealogisch onderzoek bruikbaar in Windows en Mac :
ANCESTRY.com
FAMILYSEARCH.org
FILAE.com
FINDMYPAST.com
MYHERITAGE.com

Het is heel zelden dat familienamen tijdens de eeuwen heen niet veranderden en dit gebeurde meer specifiek bij migraties.  De  ‘Consolidated Jewish Surname Index’  van de website  www.avotaynu.com heeft een grote waaier van over 700.000 namen en patroniemen.  Interessant om na te pluizen. 

Als dit u betreft, heeft Yad Vashem, samen met zijn partners, de namen en biografische gegevens verzameld en opgeslagen van meer dan 4,7 miljoen slachtoffers van de systematische anti-joodse vervolgingen tijdens de Holocaust; informatie hierover kunt U inwinnen door op de volgende link te klikken:

https://yvng.yadvashem.org/index.html?language=fr

De door Yad Vashem gecreëerde database van de Rechtvaardigen Onder de Volkeren eert voor België de 1294 Rechtvaardigen, vrouwen en mannen van ons land die, ondanks het gevaar, hun deuren en hun hart openden om een ​​mens te beschermen terwijl hij werd achtervolgd omwille van het simpele feit dat hij een andere religie had. De gegevensbank kan worden doorzocht op naam en voornaam van de redder of de voortvluchtige, volgens de naam van de plaats of volgens het beroep van de Rechtvaardige. 

https://righteous.yadvashem.org/?/search.html?language=en

Iedereen die een vergissing of een vergetelheid opmerkt, wordt gevraagd contact op te nemen met de verantwoordelijke uitgever om modificaties in een zo kort mogelijke tijd te kunnen bewerkstelligen.

Flags Widget powered by AB-WebLog.com.